latinica  ћирилица
27/09/2022 |  12:42 ⇒ 30/09/2022 | 13:19 | Аутор: РТРС

ЦИК: Активна интерактивна електронска апликација

Централна изборна комисија БиХ израдила је апликацију е-birackiodbor с циљем помоћи и подршке изборним комисијама основних изборних јединица приликом обуке чланова бирачких одбора и њихових замјеника на изборни дан и током паковања и доставе изборног материјала.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

Апликација је мултимедијална и у њој је доступан прилагођени видео и текстуални материјал ЦИК-а.

Чланови бирачких одбора и њихови замјеници кориштењем апликације могу једноставно и брзо доћи до свих детаља у вези са радом бирачких одбора, саопштено је из Комисије.

Циљ је да се повећа знање чланова бирачких одбора и њихових замјеника о њиховим правима и обавезама на бирачком мјесту. То се постигло и стварањем интерактивне електронске апликације која се може користити на мобилном телефону или таблету, истичу у ЦИК-у.

Пројекат израде и активирања апликације е-birackiodbor реализовало је Удружење изборних званичника у БиХ у оквиру малог гранта Комисије за демократију /Democracy Commission Small Grant - OPA/.

Апликација је доступна на страници https://ebirackiodbor.cik.ba, као и на страници https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eBirackiOdbor&hl=en&gl=US