latinica  ћирилица
27/09/2022 |  13:32 | Аутор: СРНА

Радмановић: Федерални политичари не бирају ријечи да облате Београд и Загреб

Предсједавајући Представничког дома ПС БиХ Небојша Радмановић сматра да је поражавајућа и потпуно непотребна пракса федералних политичара да у финишу изборне кампање не бирају ријечи упућене према Београду и Загребу којима ће облатити политичаре из сусједних земаља.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

- У кампањи су, практично, направили ратно стање у којем су мета Београд и Загреб. Као да се утркују ко ће више напасти предсједнике Србије и Хрватске Александра Вучића и Зорана Милановића - рекао је Радмановић Срни.

Истиче да је сарајевска политичка елита показала апсолутно неразумијевање за добросусједске односе у региону.

- Невјероватно је да сматрају да ће им то донијети политичке поене. Стиче се утисак да сарајевски политичари не знају шта желе - оцијенио је Радмановић.

Он наводи да је таква политика лоша, не само по добросусједске, него и за односе унутар БиХ.

- Такав приступ прави још веће подјеле у земљи - нагласио је Радмановић.

Напоменуо је да је за све сарајевске странке, без изузетка, заједнички концепт против Републике Српске у којем се залажу за унитарну БиХ без ентитета.

- Отуда и не чуде њихове поруке у кампањи попут "грађанска држава" или "Бакир Изетбеговић за предсједника". То не доприноси бољим односима у БиХ, а то ћемо тек да осјетимо након избора", изјавио је Радмановић.

Он је истакао да Република Српска има нормалну добросусједску политику и према Београду и према Загребу.

- За Београд је то и очекивано, али у посљедње вријеме поправљају се односи и са Загребом. Регионална сарадња је насушна потреба, а шта добијамо од политичара из Сарајева - поруке да нису за Отворени Балкан". Па за шта сте? - упитао је Радмановић.