latinica  ћирилица
27/09/2022 |  14:40 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Ваучери поспјешили туризам у Српској (ВИДЕО)

Ова година ће у Републици Српској по броју посјета и ноћења премашити 2019. годину која је била рекордна, а водећа дестинација је Требиње.
Туризам - Фото: СРНА
ТуризамФото: СРНА

До сада је у Српској више од пет милиона КМ уложено у ваучере, који ће ускоро моћи да се користе и у Србији.

Помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић рекао је да су ваучери значајно допринијели рекордној туристичкој посјети.

- Имамо чиме да се похвалимо у Републици Српској, имамо туристичке бисере као што су Требиње, Вишеград, Бања Врућица и Бањалука, а и Бијељина има чиме да се похвали са 1.000 лежајева за туристе и феноменалном наплатом боравишне таксе, по чему може бити примјер другим срединама - навео је Тешић.

Бијељина је била домаћин централног обиљежавања Свјетског дана туризма који је окупио туристичке раднике из свих крајева Републике Српске и био прилика за размјену искустава и добрих пракси.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да је овогодишња тема манифестације поновно промишљање о туризму и најавио унапређење туристичке понуде и промоцију дестинација уз подршку Владе Републике Српске.

Он је истакао да су туристички ваучери подстакли туристе да што више долазе на дестинације у Српској.