latinica  ћирилица
27/09/2022 |  15:05 ⇒ 20:01 | Аутор: АТВ

Ковачевић: Снимак Радовића један од највећих скандала и најгорих афера у Српској

Уколико је снимак на којем СДС-ов Милан Радовић говори да опозицију у Републици Српској финансира САД стварно тачан и аутентичан, то је онда дефинитивно један од највећих скандала, једна од најгорих афера коју смо икада имали у Републици Српској, рекао је Радован Ковачевић, савјетник српског члана Предсјендиштва БиХ.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је рекао да је у те ствари лако повјеровати.

- Оно што је мени битније у тој причи јесте да је у такве ствари лако повјеровати. Имамо ситуацију да су Милораду Додику (лидеру СНСД-а) из Америке пријетили санкцијама уколико буде инсистирао на провођењу Дејтонског споразума, уколико буде инсистирао на заштити Устава Републике Српске и права Републике Српске. Свима у Републици Српској је јасно да Додик није поклекао пред било каквим пријетњама, да је наставио да инсистира на томе да се боримо за уставно право Српске, Дејтонски споразум и заштиту Устава и онога што нама, и према Уставу Српске и Уставу БиХ, припада - изјавио је Ковачевић.

Напомиње да је Додик управо због тога добио санкције САД-а, и да је Америка јасно поручила да је Додик њихов противник.

- Можемо то довести у везу да недавним сусретом Додика и руског предсједника Владимира Путина, тако да је потпуно јасно да је Додик мета и да сви они који су спремни да раде против њега и интереса Републике Српске, да су они савезници Америке и неких других и да ће добити све могуће ресурсе и средства да би се изборили са Српском и Додиком - рекао је Ковачевић за АТВ.

Магазин Фактор је објавио снимак на којем Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а, саговорнику за кога се претпоставља да је Адам Шукало, признаје све прљаве послове опозиције.