latinica  ћирилица
27/09/2022 |  21:46 | Аутор: СРНА

Стевандић: Раст странке неће бити заустављен

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је вечерас да раст ове странке неће бити заустављен и да ће веома брзо показати ко је узрок посљедњих покушаја да се омете кампања.
Бањалука: Уједињена Српска - Фото: СРНА
Бањалука: Уједињена СрпскаФото: СРНА

Прије завршне трибине у Бањалуци и промоције кандидата ове странке за предстојеће изборе, Стевандић је рекао како су почела разна подметања и спинови, али да у овој странци знају о чему се ради.

Он је напоменуо да је прије двије године постојао покушај да се забрани учешће Уједињене Српске на локалним изборима, додајући да је тај покушај дошао из "истог центра".

- Тада је извршилац била Централна изборна комисија. Сада је био план да се направи клинч у коалиционим односима и да се /Милорад/ Додик окриви за случај "Новитовић" да би се онда гласачи Уједињене Српске окренули против њега и направили озбиљну побједу за неког другог - рекао је Стевандић.

Он је истакао да Уједињена Српска зна да иза наведеног случаја не стоји СНСД. "То значи да су наши гласови најорганизованији, најсигурнији, да имамо највећи раст и да ћемо одлучивати о свему па су се зато сви утркивали ко ће од тога да покуша да извуче корист", рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, гласови ове странке ће на предстојећим изборима одлучивати о будућем члану Предсједништва БиХ, предсједнику Републике Српске и саставу Владе.