latinica  ћирилица
28/09/2022 |  08:21 ⇒ 10:36 | Аутор: РТРС

Калинић: Додик штити Дејтонски споразум (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик жели добре односе са Хрватима и Хрватском која је потписник Дејтонског споразума, изјавио је Драган Калинић, бивши предсједник Народне скупштине Српске, коментаришући оптужбе опозиције због састанка Додика са хрватским предсједником Зораном Милановићем.
Драган Калинић - Фото: РТРС
Драган КалинићФото: РТРС

- Не видим ништа лоше у сусретима Додика и Милановића. Погрешно је мислити да је Додик заштитник интереса хрватског народа или, како опозиција тврди, нека врста хрватског инсајдера у БиХ. Хрватима су довољни /Драган/ Човић, Милановић и /Андреј/ Пленковић да их заиста заштите. Мислим да подршком хрватском питању у БиХ Додик штити један од основних принципа Дејтонског споразума, а то је да је у БиХ потребна равноправност три конститутивна народа и два ентитета - рекао је Калинић, додајући да су критике опозиције неутемељене.

Калинић је у Јутарњем програму РТРС-а истакао да се БиХ налази на озбиљном раскршћу и да је логично да Додик настоји да постигне висок степен сагласности са Хрватском и Србијом о будућности БиХ.