latinica  ћирилица
28/09/2022 |  09:54 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

Зворничанин кренуо пјешке до Хиландара

Зворничанин Предраг Суботић кренуо је јутрос пјешке испред зворничког Храма Рођења Пресвете Богородице до манастира Хиландар на Светој Гори.
Зворничанин Предраг Суботић - Фото: СРНА
Зворничанин Предраг СуботићФото: СРНА

На Свету Гору требало би да дође 10. октобра.

Суботић је пред полазак рекао да је кренуо на овај свети пут због здравља свог сина Сергеја који је имао проблема приликом рођења.

- Послали смо сина у Институт за мајку и дете у Београд и хвала драгом Богу и свим свецима који су помогли да он буде добро и да нема здравствених проблема - рекао је Суботић за Срну.

Он је додао да на пут креће сам, али да има логистичку помоћ од Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Зворник и других људи доброг срца.

Истичући да ће одмор након првог дана путовања бити у Ваљеву, другог у Чачку, трећег у Крушевцу, а потом у Нишу и Врању, Суботић је рекао да ће шестог дана стићи у Скопље, седмог у Штип, а осмог дана у Струмицу.

- У грчки град Неа Санта стижем деветог дана пјешачења, те у Ставрос и Стратони, да би дванаестог дана путовања дошао у Ранополис - рекао је Суботић и додао да 10. октобра стиже на Свету Гору у манастир Хиландар.

Он је навео да га на уласку у Сјеверну Македонију "преузима" полиција ове земље, док ће му грчка полиција пружати пратњу цијелим путем кроз Грчку.

Суботић је у Храму Рођења Пресвете Богородице уз молитву добио благослов за путовање на Свету Гору, а испратили су га чланови породице и пријатељи, уз жељу да здрав и на вријеме стигне до циља.