latinica  ћирилица
28/09/2022 |  10:47 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Тривић и Шаровић изгубили кредибилитет; Једино часно било би да повуку кандидатуре

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија каже да је након свега што смо видјели и чули посљедњих дана, више не може бити дилеме ни за једног патриоту у Републици Српској.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Једноставно опозиција и њени кандидати за функције предсједника Републике Српске Јелена Тривић и Мирко Шаровић за српског члана Предсједништва БиХ су потпуно изгубили кредибилитет и једино часно што би у овом тренутку могли да ураде, да би колико толико спасили образ и себи и странкама које су их кандидовале, је да повуку своје кандидатуре, а да руководство ПДП поднесе оставке и отвори простор за реструктуирање опозиције у Републици Српској - истакао је Тегелтија.

Ако то сами не ураде, каже Тегелтија, патриотске снаге унутар тих партија, којих сасвим сигурно има, али их поданичко лидерство тих партија гуши, би то отворено и јавно морали затражити од њих.

- У супротном ће ПДП и СДС након ових избора бити политичке рушевине, проказане као странке које за рачун политичког Сарајева и странаца раде против Републике Српске у властитом интересу. Чак и крајњим скептицима је након свега јасно да се подаништво и опозиције и њен рад са страним фактором против интереса Републике Српске не може више разумно негирати. Вријеме је да патриотске снаге у самој опозицији, јавно направе ограде и дистанцу од такве политике, јер одговорност према Српској надилази сваку страначку лојалност или лојалност према неком страначком лидеру или кандидату - наводи Тегелтија, коментаришући снимак који је објавио магазин Фактор, а на којем Милан Радовић, замјеник предсједника СДС-а, саговорнику за кога се претпоставља да је Адам Шукало, признаје све прљаве послове опозиције.