latinica  ћирилица
28/09/2022 |  13:12 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Представљен "Вихор" - савремено опремљено лако борбено возило (ФОТО/ВИДЕО)

Компанија Технички ремонт из Братунца данас је у фабричком кругу представила ново, савремено опремљено лако борбено возило "вихор", са уграђеном најмодернијом свјетском технологијом.
Представљено савремено опремљено лако борбено возило "Вихор" - Фото: СРНА
Представљено савремено опремљено лако борбено возило "Вихор"Фото: СРНА

Власник ове компаније Славен Ристић рекао је да је возило "вихор" резултат континуираног рада, инвестирања, стручности и праћења савремених свјетских достигнућа у овој области.

Истакао је да је ријеч о лаком, веома брзом тактичком возилу са изузетним маневарским особинама.

ФОТО: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је, честитајући руководству и запосленима Техничког ремонта, изразио задовољство што је за кратко вријеме, свега шест мјесеци, успјешно реализован овај задатак.

- Идеја Министарства реализована је у Техничком ремонту успјешно, па је настало ово возило изузетних особина. Ово је након "деспота" друго борбено возило произведено у братуначком Техничком ремонту и биће сигурно понос и МУП-а Српске и Техничког ремонта, као и свих који одлуче да га купе - нагласио је Лукач.

Министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевиће рекао је да је ово изузетан успјех намјенске индустрије, која је у саставу овог министарства.

- Ми већ четири године пратимо развој и пројекте ове компаније и данас смо свједоци да се интензивним радом и сарадњом Владе Републике Српске долази до нових производа који су веома значајни са аспекта намјенске индустрије - рекао је Петричевић.