latinica  ћирилица
28/09/2022 |  13:53 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

Уручена биста и захвалница за хуманост ОШ "Кнез Иво" у Бијељини (ВИДЕО)

Биста патријарха Павла израђена на Косову и Метохији и захвалница Одбора за помоћ Србима на Космету уручене су данас Основној школи "Кнез Иво од Семберије" у Бијељини за хуманост.
Уручена биста и захвалница ОШ "Кнез Иво од Семберије" - Фото: РТРС
Уручена биста и захвалница ОШ "Кнез Иво од Семберије"Фото: РТРС

Ова школа је од свих школа у Српској прикупила највећу донацију за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Космету.

Дар је данас директору ОШ "Кнез Иво од Семберије" Раденку Савићу уручио предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, током посјете овој школи у Бијељини.

Арлов је рекао новинарима да је ОШ "Кнез Иво од Семберије" међу 147 основних и средњих школа Српске учествовала у хуманитарној акцији за помоћ дјеци на Космету, те прикупила 8.920 КМ у 2020. и 2021. години.

- Школа која броји око 1.250 ученика сакупила је највећу донацију од свих школа у Српској и ми им на овакав начин захваљујемо. То је значајна помоћ. Ову донацију Одбор је уложио у изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - истакао је Арлов и додао да је Центар изграђен, а да је у току опремање.

Он је нагласио да су у овој школи у Бијељини и ученици, и родитељи, и наставници уз руководство од срца учествовали у хуманитарним акцијама овог одбора у посљедње двије-три године.

- Колико је важна материјална помоћ толико је важна и морална, да дјеца на Косову и Метохији знају да нису сама. Изузетно сам поносан на ову акцију јер је у њој учествовало око 100.000 ученика, а сва имена школа стоје исписана у холу овога центра који сад опремамо - рекао је Арлов.

Он је додао да од септембра до краја године траје акција у оквиру које Одбор сваке године обрадује поклон пакетићима више од хиљаду дјеце на Косову и Метохији.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице отворене су просторије Удружења родитеља дјеце са посебним потребама "Подржи ме - 9. јануар", које се налазе у објекту изграђеном донаторским средствима Републике Српске.

Арлов је данас у сједишту Епархије зворничко-тузланске у Бијељини разговарао са владиком Фотијем.