latinica  ћирилица
28/09/2022 |  14:47 ⇒ 17:08 | Аутор: СРНА

На листи најтраженијих бјегунаца двојица мушкараца поријеклом из БиХ (ФОТО)

Европска полицијска агенција Европол објавила је листу најтраженијих бјегунаца, а на њој се налазе и двојица држављана Словеније поријеклом из БиХ.
Фотографије најтраженијих европских бјегунаца (Фото: Европол) -
Фотографије најтраженијих европских бјегунаца (Фото: Европол)

Међу најтраженијим бјегунцима су Радомир Рале Цвијановић и Младен Маки Самарџија, обојица поријеклом из БиХ и имају двојно држављанство - БиХ и Словеније.

Фото: Европол

Самарџија /32/ оптужен је за кријумчарење дроге и означен је као "опасан", док је Цвијановић /37/ оптужен за организовану или оружану пљачку.

Фото: Европол

Међу бјегунцима поријеклом из земаља региона, под ознаком "опасан" су још држављани Србије Горан Младеновић, за којим је Кипар расписао потјерницу, и Жарко Пијановић, којег тражи Луксембург, те Црногорац Горан Милашиновић, којег тражи Кипар и који има ознаку "опасан".

Од свих земаља региона, Хрватска има највише својих држављана на листи најтраженијих. У Хрватској је расписана потјерница за Томислава Шојића, који је означен као "опасан", Мануела Вулића, Марка Николића, који је осуђен на 12 година затвора због убиства и наношења тешких тјелесних повреда, Кристијана Чачића и Милана Николића, осуђеног на 15 година затвора због убиства.