latinica  ћирилица
28/09/2022 |  15:03 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Ковачевић и фирма "Eп мобајл" донирали пуњач за електрична возила

Градишка од данас има пуњач за електрична возила који су донирали савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић и фирма "ЕП мобајл".
Ковачевић и фирма "Eп мобајл" донирали пуњач - Фото: СРНА
Ковачевић и фирма "Eп мобајл" донирали пуњачФото: СРНА

Ријеч је о опуњачу који омогућава пуњење потпуно празне батерије електричног возила у року од четири часа, након чега просјечни електрични аутомобил може прећи око 550 километара.

Ковачевић је рекао да је данас промовисано нешто што доноси будућност и да је то јако битно за Градишку која је најзначајније транзитно мјесто у Републици Српској и БиХ.

Он је навео да је добро да сви људи који пролазе кроз Градишку знају да могу на овом мјесту допунити свој аутомобил, те да се тиме промовише здрава, одржива енергија.

Директор фирме "ЕП мобајл" Никола Каран навео је да је на територији Републике Српске и Федерације БиХ постављено више од 40 пуњача.

- Обиљежили смо паркинг простор зеленом бојом и пратећом сигнализацијом како би лакше корисницима омогућили проналазак мјеста за пуњење. Сматрам да овако нешто треба да има сваки град и општина - рекао је Каран.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић изразила је захвалност за ову донацију пуњача за електрична возила, који је потребан, прије свега, јер је ријеч о граду на граници ЕУ кроз који свакодневно пролази велики број возила.

- Морамо се трудити да буде што више електричних аутомобила да бисмо заштитили нашу околину - рекла је Илићева.

Представници "Градске чистоће" Градишка похвалили су ову активности, те се надају да ће учествовати у реализацији наредних сличних активности.

Из Градске управе су увјерени да ће са фирмом "ЕП мобајл" и убудуће сарађивати, како би на појединим локацијама поставили још пуњача за електричне аутомобиле.

Пуњач је постављен у главној Видовданској улици у близини Основне школе "Данило Борковић".