latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:20 | Аутор: СРНА

Гашић: Велики значај туризма за привреду Републике Српске

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је у свим локалним заједницама повећан интерес за развој туризма и да се због тога морају препознати потенцијали.
Сузана Гашић - Фото: РТРС
Сузана ГашићФото: РТРС

- Да би развијали туризам морамо препознати своје потенцијале у свакој локалној заједници - рекла је Гашићева.

Она је додала да је Министарство у протеклом периоду подстицало локалне туристичке организације да своје дестинације брендирају и да их дефинишу као мјесто које треба посјетити и на такав начин их наметнути у туристичкој понуди Републике Српске.

Гашићева је изразила задовољство што се широм Републике Српске, а данас и у Приједору, пригодним програмом обиљежава Свјетски дан туризма.

- Овај датум се показао као значајан у протеклом периоду управо јер смо видјели колико туризам значи за укупну привреду Републике Српске - рекла је Гашићева новинарима у Приједору.

Вршилац дужности директора градске Туристичке организације Лејла Муслимовић је честитала свим туристичким радницима Свјетски дан туризма, истакавши да се туризам вратио на велика врата након тешког периода који је праћен пандемијом вируса корона.

Туристичка организација и Градска управа Приједор организовали су пригодну манифестацију на малом градском тргу и презентовали пригодне туристичке промо материјале и производе који приказују богатство поткозарског краја.

Приједорчани су имали прилику да погледају понуду Националног парка Козара, дегустирају производе домаћих произвођача, али и производе које су припремили ученици Пољопривредно-прехрамбене школе.

Прикључили су се и ученици Основне школе "Десанка Максимовић" из Приједора тако што су са наставницима организовали програм којим су представили свој град Приједор у свјетлу понуде гостима.