latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:33 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Стручан и савјестан рад медицинара бањалучког Дома здравља спасио многе пацијенте (ВИДЕО)

Саставни дио рада тимова породичне медицине јесу и кућне посјете. Стручан и савјестан рад медицинара бањалучког Дома здравља у живот је вратио велики број пацијената, а са повећањем капацитета, тврдe, побољшаће се и ниво услуге.
Патронажна служба ДЗ - Фото: РТРС
Патронажна служба ДЗФото: РТРС

Светислав Петровић ускоро ће да уплови у девету деценију, а осјећа се, каже, никад млађе.

Од песимизма и негативних мисли које му је донијело погоршано здравствено стање, тврди, спасила га је несебична њега супруге, али и медицинске сестре Бране која је у њиховом дому постала као члан породице.

- Безнађе, први пут се суочавате са таквом ситуацијом и онда сам био велики песимиста док Брана није неколико дана долазила и разговарала са мном, онда сам јој ја повјеровао и успјели смо - рекао је Петровић.

- Тад смо га купали, био је баш слаб и ту га је само Брана спасила. Зато ја кажем да је она моја спасилда - изјавила је Светиславова супруга Јозефина.

Медицинска сестра ЈЗУ Дома здравља БањалукаБранка Јањић у свом позиву, како каже, пронашла је сврху, а пацијентима најбоље можете помоћи безграничном подршком и охрабривањем.

- Свака медицинска сестра, сваки здравствени радник који воли свој посао, није му тешко - поручила је Јањићева.

Основна сврха промјена у бањалучком Дому здравља јесте боља услуга и квалитетнија здравствена њега, порука је директора ове установе Невене Тодоровић.

Светислав каже да га је у живот вратила лијепа ријеч, стручност, али и алтруизам особља Дома здравља.