latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:39 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Републичке институције брину о образовном систему (ФОТО/ВИДЕО)

Брига републичких власти увијек ће бити усмјерена на образовни и здравствени систем, изјавила је предсјендица Републике Српске Жељка Цвијановић.
Цвијановић у посјети ОШ Десанка Максимовић (Фото:instagram) -
Цвијановић у посјети ОШ Десанка Максимовић (Фото:instagram)

Цвијановић је истакла да су на том плану републичка издвајања највећа.

Предсједница Српске, захваљујући чијој је донацији завршен нови спортски терен у оквиру игралишта Основне школе "Десанка Максимовић" у бањалучком насељу Драгочај, изразила је задовољство што је улагано у ову и све друге основне школе у Српској, те што је са новим спортским тереном заокружена прича у вези са улагањима у ову школу.

- Школа "Десанка Максимовић" има 460 ученика и 55 просвјетних радника, добро је организована и њоме се добро управља. Руководство школе зна да према републичким институцијама делегира оно што су њихове потребе и задовољна сам што смо послије ранијих интервенција урадили и спортски терен. Он ће бити на корист ученицима и њиховим наставницима, али и дјеци која живе у Драгочају - оцијенила је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је изразила жељу да ова школа има све више ђака, да настава буде добро организована и да јој се излази у сусрет када је ријеч о неким будућим потребама.

- Увијек сам поносна када републичка власт реагује према школама и вртићима, те води рачуна о свему другом што је неопходно нашем друштву. Године и неприлике су нас училе и научиле да посебну пажњу, поред образовања, обраћамо и на здравствени сектор - рекла је Цвијановић која је посјетила поменуту школу гдје је завршен и постављен нови мултифункционални спортски терен за шта је из кабинета предсједнице издвојено 30.000 КМ.

Директор школе Срђан Богдановић захвалио је за донацију предсједнице Српске.

- Предсједница Српске годинама улаже у ову образовну установу. Прво је то било санирање мокрих чворова, па улагање у расвјету, нову фасаду, столарију. Ово данас јесте "шлаг на торту" јер је ријеч о модерном терену са мултиподлогом који ће служити дјеци да играју тенис, одбојку, кошарку, фудбал и друге спортове - рекао је Богдановић.

Богдановић је подсјетио да је ова школа отворена 1972. године, те да је обновљена захваљујући константној подршци републичких институција.

Он је захвалио институцијама, а поготово предсједници Српске и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који је, како је навео Богдановић, 2017. године у ову школу такође уложио одређена средства.