latinica  ћирилица
28/09/2022 |  17:48 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Ко је од лидера опозиције данас остао уз Давора Драгичевића? (ВИДЕО)

Давор Драгичевић и даље тражи правду за свог сина.
Опозиција - Фото: РТРС
ОпозицијаФото: РТРС

Пред Основним судом у Бањалуци, гдје је позван због оптужби за ремећење јавног реда и мира 2018. године, данас нема политичара који су прије четири године били веома гласни на скупу Правда за Давида.

Екипа РТРС једна је од ријетких данас дошла да га испрати. Атмосфера другачија од уобичајене. Након реченице - нека сте ту - објашњава да је у Суд дошао због оптужби да је реметио јавни ред и мир и то крајем децембра 2018.

- Ово ништа није чудно. Али чудно је мало што нема никог из пропозиције. Сви су говорили да су за Правду за Давида и чудно да се не одвијају процеси против њих - каже Драгичевић.

Многи из те опозиције, или како их Драгичевић данас назива пропозиције, прије четири године на власт су дошли управо преко протеста са бањалучког Трга Крајине.

Највидљивији био је ПДП-ов Драшко Станивуковић, којег памтимо по многим сценама са тих протеста. И њега и Јелену Тривић, који су тада категорично тврдили да не улазе у Скупштину.

Обоје су, ипак, ушли у Скупшптину.

Четири године касније, 2022, Драгичевић каже да је разочаран што Бањалука ни доласком нове градске администрације није постала, каже, слободан град.

То потврђује, каже Драгичевић, то што још није добио дозволу да постави штанд на бањалучки Трг Крајине, у петак у 12 часова. Допис је, каже, на вријеме стигао у Градску управу.

Станивуковић, међутим, ни данас не зна шта тражи Давор Драгичевић.

Погледајте прилог: