latinica  ћирилица
28/09/2022 |  18:24 ⇒ 30/09/2022 | 22:29 | Аутор: РТРС

Зашто Мирко Шаровић и Јелена Тривић нису осудили Бењамину Карић? (ВИДЕО)

Бањалучки градоначелник, Драшко Станивуковић, још није рекао шта мисли о кривичној пријави коју је сарајевски градоначелник, Бењамина Карић, поднијела против, како је навела, оних који су "сијали смрт" по Сарајеву и "агресорске војске".
Станивуковић и Карић - Фото: РТРС
Станивуковић и КарићФото: РТРС

Огласио се Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева.

И то да каже да је против Мирана Зупанича, аутора филма "Сарајево сафари", поднио кривичну пријаву, а најављује је и Бењамини Карић.

Она је на основу тог филма поднијела кривичне пријаве.

Срдачност и загрљаји двоје градоначелника загледаних у сложну будућност Срба и Бошњака! Чим је напустила Бањалуку из обећане "свијетле" будућности, Бењамина Карић се вратила у Сарајево.

И то да постави скарадни меморијал, упркос жестоким противљењима породица српских жртава!

А сада и кривичне пријаве, и то на основу пропагандног филма Мирана Зупанича, према којем су богати странци хеликоптерима стизали из Београда, и са са српских положаја пуцали по Бошњацима у Сарајеву.

Академик Мирко Шошић као хирург ратне болнице "Коран" у Палама присјећа се ригорозних процедура тадашњих међународних "мировњака", за свако полијетање и хеликоптерски прелет границе са Србијом. Па и када су у питању били хуманитарни транспорти најтежих рањеника.

Колико год да је хитност била кључна за спас живота, дозволе су, каже, чекали 6 до 8 сати.

- Кад смо питали зашто је таква процедура, онда су нам објашњавали да то треба ићи из Сарајева, односно Лукавице, па то иде у Загреб, из Загреба у Брисел из Брисела у Вашингтон, да би се онда вратило итд. Пријетња која је била, била је озбиљна, у том смислу да ако неко полети а да нема дозволе Унпрофора биће елиминисан - прича Шошић.

И сам Зупанич је рекао да је филм монтирао и сарајевској публици потурио без доказа и свједочења.

А управо лажи из његовог филма, бањалучка гошћа искористила је за подизање кривичне пријаве против НН лица, који су, како је навела, сијала смрт по Сарајеву и за њу агресорске војске.

Узвраћа градоначелник Источног Сарајева. У завршној фази је пријава али против познатих починилаца. За почетак, против Словенца Зупанича.

- Добио сам пар мејлова из Словеније којима сам обавијештен да човјек који глуми обавјештајца, који прича причу је у ствари познати словеначки преварант, а да је господин Миран Зпанич острашћени србомрзац. Е ја ћу против Мирана Зупанича да на исти начин поднесем пријаву због изазивања расне, вјерске, националне мржње и нетрпељивости - категоричан је Љубиша Ћосић.

Ћосић најављује да би иста пријава могла стићи и на адресу сарајевске градоначелнице.

Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа БиХ, каже да Јелена Тривић и Мирко Шаровић не говоре шта мисле о потезу сарајевске градоначелнице јер су, каже, Изетбеговића и реиса Кавазовића молили да добију бошњачке гласове.

- Жалосно је што у таквој политици Сарајева у Републици Српској имају савезнике у ПДП-у и СДС-у, који ево сада, када се на темељу једног неистинитог филма покреће кривична пријава од стране градоначелнице Сарајева, они немају храбрости, смјелости да било шта кажу у јавности, у јавном простору. Па како мисле да на адекватан начин заступају интересе Републике Српске, и српског народа. Чега се стиде, чега се боје - пита Кошарац.

Није "срамежљив" и ћутљив био Драшко Станивуковић када је сарајевској градоначелници и Сарајеву, уз медијску помпу, поклањао чесму у центру Бањалуке!

И најављивао изградњу "парка мира" са три статуе војника из три супротстављене војске посљедњег рата.