latinica  ћирилица
28/09/2022 |  19:20 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Станивуковић отворио недовршени вртић; Мјештани поручили: Дјеца нису оруђе у предизборној утакмици (ВИДЕО)

Да ли је бањалучки градоначелник Драшко Станивуковић обмануо Центар за предшколско васпитање и образовање и мјештане насеља Врбања или је ријеч о лошој најави догађаја из Градске управе?
Вртић у Врбањи - Фото: РТРС
Вртић у ВрбањиФото: РТРС

Почетак радова, прије пуне три године, врата вртића у Врбањи још закључана за малишане, али не и за градске званичнике. Мјештани постављају питање, зашто се актуелна градска администрација сјетила да обилази радове тек данас и у којем је својству први човјек града пристигао у њихову мјесну заједницу.

- Ми смо имали информацију као Савјет МЗ да данас градоначелник и неколицина његових пратилаца су се окупили да отворе вртић, исти је изјавио да је дошао само да обиђе радове, онда се питамо због чега је наложено Центру за предшколско образовање да данас од 11 часова доведе око 15 дјечице и да ангажују у својој режији аниматора Фазонка, ако су дошли да обиђу радове, зна се ко обилази радове - рекао је мјештанин Васо Јанковић.

Ни вртић, ни основна школа која се налази поред и у коју иде око 500 школараца немају ријешену канализациону мрежу. Мјештани и за ово криве градску власт.

- Овдје је 500 ученика и наставно особље и муке мучимо са септичким јамама. Ово је само трик предизборни, дошли су да се усликају - додао је мјештанин Душан Јањић.

Радови на вртићу "Звончица" каже градоначелник су завршени, али мјештани тврде да је реална ситуација далеко од идеалне. Иако, у најави пристиглој медијима Станивуковић позива да се испрати обилазак радова, малишани вртићког узраста ипак су се нашли на овом догађају. У којем својству, мјештанима никако није јасно.

- Радови су сви завршени, било је одређених изазова, као што је канализација - истакао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Завршетак радова прокоментарисала је и директора Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

- Ми смо се данас окупили овдје да свечано отворимо, односно окончамо радове и на овом вртићу - додала је она.

Одмах након ове изјаве, а на наш позив објашњава да је и она доведена у заблуду.

- Види се и по мојим изјавама, ја сам рекла да су завршени радови, просто сам имала такве информације. Касније сам добила информације да је градоначелник послао медијима саопштење за медијско праћење, да позива да се присуствује обиласку радова на вртићу. Ја као директор институције, сматрам да смо доведени у заблуду - истакла је Куртиновићева у изјави.

И мјештани категорични - наша дјеца нису и не смију бити оруђе у предизборној утакмици.