latinica  ћирилица
28/09/2022 |  22:59 | Аутор: РТС

Москва упозорава САД и Велику Британију да не вуку несмотрене потезе

Москва упозорава Вашингтон и Лондон на несмотрене потезе који би могли да ситуацију око Украјине доведу до опасне тачке, изјавио је шеф руске делегације на Форуму о војној безбедности и контроли оружја на пленарној седници ОЕБС-а у Бечу, Константин Гаврилов.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

- Модернизовањем свог нуклеарног потенцијала, Вашингтон охрабрује неодговорну ескалациу нуклеарне реторике својих савезника у Лондону, који отворено изражавају безусловну спремност да притисну црвено дугме, ако буде неопходно - казао је Гаврилов, преноси ТАС.

Он је додао да Русија упозорава Вашингтон и Лондон да не предузимају исхитрене кораке који би ситуацију око Украјине довели до опасне тачке.

Гаврилов је истакао да Русија "пажљиво прати покушаје САД да мобилишу своје сателите ради још оштрије конфронтације са Руском Федерацијом".

- Руски предсједник Владимир Путин рекао је да би, ако би територијални интегритет наше земље био угрожен, сва расположива средства била употребљена да се заштити Русија и наш народ - поновио је руски званичник.