latinica  ћирилица
29/09/2022 |  08:42 ⇒ 11:50 | Аутор: РТРС

Кесић: Поднио сам тужбу против Бранислава Бореновића (ВИДЕО)

Поднио сам тужбу против Бранислава Бореновића из ПДП-а због навођења и злоупотребе мог имена 19. септембра, изјавио је шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Обрад Кесић - Фото: РТРС
Обрад КесићФото: РТРС

Кесић је поручио да ће Бореновић на суду имати прилику да доказује своје неистине.

- Бореновић је изнио велике неистине о мени. Прво ме је повезао са Удбом што је много смијешно имајући у виду да сам отишао из Југославије са 22 мјесеца, одрастао сам и школовао се у Америци, да сам радио са опозицијом у Србији, био сам представник Савеза за промјене. И друга ствар, што је исто проблематично, повезао ме је са нечим са чим апсолутно нити имам везе нити сам уопште био упознат док нисам чуо на радију да је тај документ изнесен у јавност - прецизирао је Кесић. 

Кесић је нагласио да му "ова тужба долази врло тешко зато што је човјек који вјерује у слободу говора".

- Сви људи који претендују да добију неку већу одговорност за народ и Републику, и у БиХ, требају да имају неки већи ниво и осјећај одговорности и не требају тако лако да се баве са неистинама. Нажалост, ово са Бореновићем већ дјелује као да он има неки проблем са мном. Ово није први пут, али јесте први пут да ја одлучујем да реагујем и да предузмем неке правне мјере надајући се да ће то да пошаље јасан сигнал да свако мора да се понаша опдговорно. То не оправдава било каква кампања или циљеви у тој кампањи зато што многи политичари мисле да крајности оправдавају средства - рекао је Кесић.