latinica  ћирилица
29/09/2022 |  09:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Маљковић: Ово СП је велика школа за моје кошаркашице

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да не може да не буде задовољна наступом наших играчица на Свјетском првенству у Аустралији.
Марина Маљковић (Фото: EFE/MARK EVANS) -
Марина Маљковић (Фото: EFE/MARK EVANS)

Србија је јутрос поражена у четвртфиналу СП од селекције САД 88:55.

- Нико не воли да губи, али ако морате да изгубите од некога, ако не треба потпуно да вас надигра, онда је боље кад то ураде САД, а не неки други тим. У сваком случају, не могу да не будем задовољна са оним што смо урадиле на овом СП са још једном то понављам веома младим и неискусним тимом. Све ове играчице су данас много боље него што су биле прије три мјесеца када смо почели да радимо. Ово је била сјајна школа за њих. То им је много значило за лични напредак, а онда ће и репрезентација да буде боља, значиће и њиховим клубовима - изјавила је Маљковићева, пренио је званични сајт Кошаркашког савеза Србије (КС С).

Он је истакла да је на крају задовољна "цијелом сликом".

- Тренирам тим који је радио напорно све вријеме, све су то велики борци, са великим срцем. Посљедњи утисак је да сам срећна. Велико хвала иде нашим навијачима који су били овде на свим нашим утакмицама, бодрили нас и пратили. Нису само навијали за Србију, већ су учинили да читав амбијент и на другим утакмицама буде лијеп. На тај начин су и они допринијели да ово СП буде добро - истакла је селекторка Србије.

Српске кошаркашице ће за нешто више од мјесец играти у новембарском прозору квалификација за Европско првенство.

- Ово СП је дефинитивно велика школа за моје играчице. Осјећам да су већ сада много боље играчице, него што су биле на почетку овог љета. Већ смо причали како су наше припреме трајале три мјесеца, гдје смо радили и на најситнијим детаљима, везане за терен, али и све оно ван терена. Послије Француске сам причала и о скромности. Осјећам да су сада много боље играчице и да ће то доказати у својим клубовима. Очекујем и да наставе да буду скромне све вријеме. У том смислу ћемо приступити и ономе што је испред нас, што је врло скоро - већ у новембру и фебруару су квалификације. И ако успијемо да се квалификујемо, чека нас ЕП где морамо да наставимо оно што смо почели овдје и да све ово што смо овде научили тамо покажемо доста конкретније - закључила је Марина Маљковић.