latinica  ћирилица
29/09/2022 |  10:11 ⇒ 10:16 | Аутор: СРНА

Конаковић: "Скај" апликација води до СДА и директора ОБА

Предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић изјавио је да ће хапшења оних који су се бавили криминалним радњама, а били повезани путем "Скај" апликације, које су западне службе дешифровале, водити до врха политичких странака.
Елмедин Конаковић - Фото: РТРС
Елмедин КонаковићФото: РТРС

- Видимо да је директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић један од људи који су инволвирани у најгоре криминалне процесе у БиХ, да су ови људи с којима се слика, хода, са којима је комуницирао - почели завршавати у затвору. Те стрелице воде према њему и врху СДА - рекао је Конаковић за телевизију Н1.

Он је подсјетио да је једна од оних која је била повезана са криминалним организацијама, што је откривено из поруке у "Скај" апликацији, тужилац у Тужилаштву БиХ Диана Кајмаковић која је стављена на америчку црну листу.

Упитан да ли има доказе за ове тврдње, предсједник НиП-а је рекао да се не мијеша у оперативне радње, али да су сви видјели информације које су доступне и медијима.

Конаковић је подсјетио на причу од прије пет година у сарајевском кантону да су поједини полицајци тврдили да су на мјерама држали нарко дилере који су комунцирали са директором ОБА и убрзо остали без посла.

- Почели су испливавати докази које воде према њему. У њега се лидер СДА Бакир Изетбеговић куне, човјек без дипломе, и логика каже да је то врх СДА. Надамо се да ће то ићи до краја, да ће све нас претрести до чарапа и склонити оне који краду годинама - истакао је Конаковић.