latinica  ћирилица
29/09/2022 |  11:19 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

Лијечење у Српској за повратнике у Унско-санском и Ливањском кантону (ВИДЕО)

Српски повратници у Унско-санском и Ливањском кантону могу се лијечити у здравственим установа Републике Српске. Ово је дефинисано протоколом који су данас потписали министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и директор Републичког секретеријата за избјегла и расељена лица Давор Чордаш.
Потписивање протокола - Фото: РТРС
Потписивање протоколаФото: РТРС

Протоколе су потписали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш, те представници УКЦ-а, приједорске болнице, директор Центра за подршку повратницима у Унско-санском кантону Немања Давидовић, те начелници општина Дрвар, Грахово и Гламоч, Душица Рунић, Урош Ђуран и Небојша Радивојша.

- У оквиру годишњег буџета Републичког секретаријата за расељена лица и миграције биће планирано по 150.000 КМ за лијечење пацијената из ова два кантона - рекао је Шеранић.

Чордаш је оцијенио да су протоколи веома важни за повратнике, који су углавном старија популација, а којима су регулисали начин плаћања здравствене услуге.

Рунићева је подсјетила да су и раније имали потписан споразум са УКЦ-ом и болницом у Приједору, који је функционисао на основу упутница надлежних кантоналних завода за здравствено осигурање.