latinica  ћирилица
29/09/2022 |  12:26 ⇒ 12:50 | Аутор: sputniknews.com

Путин у петак са лидерима ослобођених територија, потписивање споразума о уласку у састав Русије

Предсједник Русије Владимир Путин учествоваће у петак, 30. септембра, на церемонији потписивања споразума о ступању нових територија у састав Русије, саопштено је из Кремља.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV, илустрација) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV, илустрација)

Споразуми ће бити потписани са све четири територије на којима је одржан референдум – ЛНР, ДНР, Запорошком и Херсонском облашћу, прецизирао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је рекао и да ће Путин у оквиру те свечаности имати састанак са лидерима ослобођених територија.

- Предсједник ће имати опширан говор - рекао је Песков и додао да свечаност треба да почне у 15.00 часова по локалном времену.

Претходно је објављено да су посланици Думе добили позивнице за свечаност у Кремљу.

- Посланицима су упућене позивнице за Кремљ 30. септембра гдје је за 15.00 часова (по локалном времену) предвиђена свечаност уз учешће предсједника Русије Владимира Путина - написао је на свом Телеграм каналу посланик Денис Парфјонов.

Подсјетимо да су од 23-27. септембра на територији ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области одржани референдуми на којима је становништво дало апсолутну подршку уједињењу с Русијом.

Лидери ДНР, ЛНР, и представници администрација двије области су у међувремену допутовали у Москву, гдје, како су рекли, треба да буде довршена правна процедура о уласку република и области у састав Русије.