latinica  ћирилица
29/09/2022 |  13:18 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Амиџић: Надлежни да испитају снимак о злоупотреби личних података (ВИДЕО)

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Срђан Амиџић осудио је злоупотребу личних података грађана Бањалуке, који су били у изолацији због вируса корона, ради прикупљања гласова за кандидата ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића, те најавио кривичне пријаве тужилаштву и позвао релевантне институције да реагују.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- Снимци који су се појавили у јавности јасно указују на злоупотребу података с циљем остваривања што бољег политичког резултата на изборима - рекао је Амиџић.

Позвао је надлежне да испитају наводе и снимак који се појавио у јавности, те да утврде истину.

- Позивам и руководство ПДП-а да се огласи о овом. Јер, неријетко сви добијамо лекције од њих шта је морално, како се поштује закон, како треба да функционише правна држава, а сада се нико не оглашава - рекао је Амиџић.

Истакао је и да се на предизборним трибинама ПДП-а користи инвентар градског предузећа "Аквана", те дио озвучење из бањалучког Дома омладине, као и превозна средства Цивилне заштите.

- Поднијећемо кривичне пријаве Тужилаштву да се испита шта је на снимку и Централној изборној комисији БиХ да се изјасни у смислу да ли је дошло до кориштења државних ресурса ради политичке кампање - каже Амиџић.