latinica  ћирилица
29/09/2022 |  13:50 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Боснић за РТРС: Додик увијек био уз Србе из Републике Српске Крајине (ВИДЕО)

Предсједник Удружења Крајишника Србије Миле Боснић рекао је за РТРС да су Милорад Додик и садашња власт у Републици Српској много помогли тамошњим Србима.
Миле Боснић - Фото: РТРС
Миле БоснићФото: РТРС

- А колико је нама помогао Милорад Додик и садашња власт, то само ми знамо и немојте да вам ми то дођемо објашњавати. Кључна ствар је у томе да је Милорад Додик вратио Републику Српску на мјесто које јој припада. Глас за Милорада Додика и Жељку Цвијановић значи глас за Републику Српску - рекао је Боснић.

Боснић је рекао да ће Срби тако одбранити себе и неће доћи у ситуацију у коју су, како каже, они дошли у Републици Српској Крајини.

- Додуше, ми смо отишли у пар дана у великој колони. У Републици Српској би то трајало мало дуже, али би вам се десило исто што и нама - од ове кафане овдје шетали би до Кордуна, али у Војводини или негдје у Србији. Зато изађите, знате за кога требате да гласате ако сте за Републику Српску - истакао је Боснић.

Боснић је нагласио да су они као Удружење и као људи који имају везе са овим крајем одлучили да се појаве на изборима у Српској и да траже од својих чланова, пријатеља и рођака да гласају за Милорада Додика и Жељку Цвијановић јер су они, како је навео, персонификација Републике Српске.

- Уколико се, не дај Боже, деси да они не побиједе, у врло кратком периоду Републике Српске неће бити. То је истина и знак упозорења за све наше у Српској да у недјељу морају да изађу у што већем броју и да заокруже Републику Српску, а заокружити Републику Српску у овом тренутку значи заокружити Милорада Додика и Жељку Цвијановић - поручио је Боснић.

Боснић је истакао да Милорад Додик има одличне односе са предсједником Србије Александром Вучићем.

- Он је 2017. године, први пут кад су били избори, дошао и лично подржао Вучића у изборима, а Србија је гарант Дејтонског споразума - рекао је Боснић.

Боснић је напоменуо да Додик има одличне односе и са руским предсједником Владимиром Путином, захваљујући чему је Русија спријечила да се у Савјету безбједности УН-а усвоји резолуција о геноциду гдје би српски народ био проглашен за геноцидан.

- А ови други, нажалост, иду код Шолца. Ви знате шта тај човјек представља. Иду код Енглеза који су покренули резолуцију у Савјету безбједности УН-а. Мирко Шаровић је можда требао да има питање Срба 1995. године, а можда и раније, а не сад. И што даље од Срба из Републике Српске Крајине. Ви сарађујете са онима који су нас отјерали. Немојте заборавити да су главни у том нашем тјерању били Нијемци, а сад је и вама тамо управник и са њим ви сарађујете - поручује Боснић.