latinica  ћирилица
29/09/2022 |  14:41 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Ћеранић: Британци и стране амбасаде желе да у Српској поставе свог Зеленског

Стручњак за безбједност Предраг Ћеранић поручио је данас у Београду да је извјесно да је предсједник Украјине Владимир Зеленски пројекат иза којег стоје Британци и упозорио да Британци неког свог Зеленског имају у свакој од држава бивше Југославије, а да сада желе да га инсталирају и у Републици Српској.
Предраг Ћеранић - Фото: РТРС
Предраг ЋеранићФото: РТРС

- И данас у овој предизборној години или неколико дана пред изборе у БиХ они нису стајали скрштених руку. Тај њихов Зеленски у Републици Српској иступа са националним ставом, велича Дражу Михаиловића. Они чине све да га доживе бирачи као заступника српских националних интереса и оних о којим се није могло или смјело говорити - рекао је Ћеранић.

Према његовим ријечима, оружје Запада је сада превара и обмана јавног мњења у Српској.

- У ствари све је обмана. Ко је био мјесецима у Британији на школовању и страни стипендиста? Онда видите да испод површине ствари стоје сасвим другачије - указао је Ћеранић на трибини "Глобално престројавање и избори у Српској и БиХ".

Он је нагласио да Британци и други западњаци ове године нису организовали протесте у Српској, као што су то урадили 2018. године, јер су оцијенили да би то било контрапродуктивно.

- Јер, организовати протесте против власти у Српској, која се јасно опредијелила, има јасне ставове у којим нема калкулисања ни одустајања од основних начела политике без којих нема опстанка Срба западно од Дрине - било би контрапродуктивно. Они би, девастирањем Републике Српске, намијенили српском народу судбину наших сународника на Космету - рекао је Ћеранић.

Према његовим ријечима, они су у сајбер простору водили јаке битке да би наметнули и довели на власт оне који би радили на реализацији интереса страних амбасада.

- Циљ је створити кооперативну власт која се о односима са Русијом, Косову, санкцијама неће изјашњавати као ова и зато су увели нови алат, причу о криминалу и корупцији која, изгледа, станује само у Републици Српској - рекао је он и додао да су блогови и сајтови, односно њихови канали, посебно усмјерени према младима.

Он је рекао да би Влада морала много више да уради на едукацији младих и указао да Британци већ имају план "Б" након избора у Српској, чији се побједници знају.

- Они ће покушати црногорски сценарио у смислу да се направи влада без СНСД-а и у томе ће тражити и већ траже подршку Београда. Дакле, да се све партије које сада чине владајућу коалицију и које су у опозицији приближе и скупе 42 одсто потписа посланика како би направили Владу по узору на ону у Подгорици - рекао је Ћеранић.

Он је увјерен да ће грађани поново препознати оне који воде политику која је у интересу очувања Републике Српске, оцијенивши да се кандидат СНСД-а за предсједника Српске Милорад Додик очигледно поново доказао као лидер који је за копље изнад осталих и да ће Додик умјети да састави ширу владу, у којој Ћеранић види све политичке партије, осим ПДП-а.

 - Он је већ и појаснио зашто. У ситуацији у којој смо било би јако добро да свуда гдје живе Срби постоје јаки политички лидери који ће сарађивати, договарати и усаглашавати политику са политиком Србије - рекао је Ћеранић.

Он је поручио да су јаки лидери веома важни за националне интересе.

- У Републици Српској то је опстанак Срба са те стране Дрине, а он може да се обезбиједи само очувањем Републике Српске, бар у овом капацитету који нам је остао - закључио је Ћеранић.