latinica  ћирилица
29/09/2022 |  14:43 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Бореновић предао пријаву против надлежних у Градској управи; Јавор: Све рађено у складу са законом

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић предао је Окружном јавном Тужилаштву пријаву против надлежних лица у Градској управи Приједор и одговорних градских институција због, како је навео, малверзација у вези с градским земљиштем.
Градска управа Приједор - Фото: РТРС
Градска управа ПриједорФото: РТРС

Ово је очигледан покушај да се неколико дана прије избора лажима обману грађани Приједора, зарад добијања јефтиних политичких поена, каже градоначелник Слободан Јавор и истиче да у овом случају нема ништа противзаконито.

Тужилаштву је предао сву релевантну документацију у вези с овим случајем.

- Окружно тужилаштво и институције Републике Срспске треба да утврде све чињенично стање шта се и како се ту дешавало, по питању читаве те манипулације, озбиљне штетне радње, за коју смо убијеђени да је Приједор оштећен за износ од преко милион конвертибилних марака - рекао је Бореновић.

Јавор истиче да је апсолутно сигуран да је све урађено у складу са законом.

- Када Тужилаштво констатује да није било незаконитих радњи, да је све урађено у складу са законом, ја ћу доћи овдје, на исто ово мјесто са Ковачевићем и предати кривичну пријаву у складу са чланом 334. Кривичног закона, за лажно пријављивање кривичног дјела, против Бореновића, за шта је предвиђена казна затвора до двије године. Убудуће ће Бореновић добро размислити главом прије него што у јавност изнесе нетачне тврдње и наводе - рекао је Јавор.