latinica  ћирилица
29/09/2022 |  15:03 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Новитовић на слободи, забрањено му да обавља дужност директора

Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци одбио је приједлог Републичког јавног тужилаштва да одреди притвор в.д. директору Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милану Новитовићу због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, наведено је у саопштењу Суда.
Окружни суд Бањалука - Фото: РТРС
Окружни суд БањалукаФото: РТРС

Како је саопштено из Окружног суда, наводећи иницијале, Новитовићу је забрањено обављање службене дужности в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и састајање и контактирање са више лица.

Наводи се да му је забрањено да се сатаје и контактира са Н. Ћ, Д.К, П С, Ж. Ј, А.М, А.Д, Ж.Л, А.Т, Лј.С, Р.В, А.Ш. и Ж.Ђ., којим се осумњичени не смије приближити на удаљеност мањој од 30 (тридесет) метара, ма гдје се они налазили, као и да са њима не смије успостављати контакте путем средстава телекомуникација.

- Осумњичени је упозорен да ће против њега бити одређен притвор ако прекрши обавезе из изреченх мјера забране. Мјере забране могу трајати док за то постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде ако лицу није изречена казна затвора, или до упућивања на издржавање казне затвора, ако је она изречена. Судија за претходни поступак ће свака два мјесеца испитати да ли је још потребна примјена мјера забране које су одређене - истиче се у саопштењу.