latinica  ћирилица
29/09/2022 |  15:16 ⇒ 30/09/2022 | 22:33 | Аутор: СРНА

Јовановић: Јединство - императив српског народа

Бивши дипломата Владислав Јовановић поручио је данас у Београду да у драматичним околностима у којим се свијет налази Срби морају да очувају међусобно јединство и да се сложно супротставе притисцима на српски народ, који је један од најстаријих у Европи.
Владислав Јовановић (Фото: Танјуг/ Сава Радовановић) -
Владислав Јовановић (Фото: Танјуг/ Сава Радовановић)

Он је, говорећи на трибини "Глобално престројавање и избори у Српској и БиХ", нагласио да се и Србија и Република Српска налазе под јаким притисцима Запада који Балкан сматра зоном својих интереса и желе да угуши било какав отпор и "чине све да очисте Балканско залеђе пред удар на Русију па и Кину".

Према његовим ријечима, у вријеме када се Европа налази у времену једне од највећих подјела у својој историји потребно је пружити подршку оним који су заслужни за очувања српских држава – Србије и Српске.

Јовановић је упозорио да ће Запад покушати да врати Републику Српску у предратно стање, да ће наставити да подрива Дејтонски мировни споразум, те да се мора имати свијест да се Српска томе може супротставити само сабирањем, и да треба да буде, како је навео, јеж кога не могу да сломе.

Он је поручио да Срби у Српској имају прилику да на предстојећим изборима искажу то јединство и да буду сложни када је најтеже.

- А оно најтеже је управо сада. Ако сада не покажемо испит зрелости, питање да ли ћемо ускоро имати нову шансу за тако нешто - закључио је он.