latinica  ћирилица
29/09/2022 |  16:09 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Универзитет у Бањалуци: Радна мјеста за 26 асистената (ВИДЕО)

На бањалучком Универзитету ће у радни однос од понедјељка, 3. октобра, бити примљено 26 асистената, од којих 13 у стални радни однос, а остали ће бити у допунском радном ангажману.
Унивезитет у Бањалуци: Радна мјеста за 26 асистената - Фото: РТРС
Унивезитет у Бањалуци: Радна мјеста за 26 асистенатаФото: РТРС

Ректор Универзитета Радослав Гајанин истакао је да у академску заједницу улазе најбољи студенти, односно добитници "Златне значке" јер је то гарант успјеха Универзитета у будућности.

- На томе Универзитет инсистира све вријеме - да у академску заједницу у звање асистента буду одабрани најбољи, ако су присутни на конкурсу, а ако нису, онда најбољи пријављени кандидати - рекао је Гајанин.

Декан Филолошког факултета Биљана Бабић нагласила је да је овај факултет од ове академске године са два нова студијска програма и те како конкурентан и да будући бруцоши могу очекивати изузетно квалитетну наставу и научни рад.

Асистент Соња Станковић задовољна је што је именована за вишег асистента на Филолошком факултету, истичући да је испунила свој животни сан за који се школовала.

Асистент на Правном факултету Игор Мирјанић рекао је да је пред новозапосленим асистентима дуг пут и много рада и усавршавања.

Мирјанић захвалио је руководству Универзитета и наставницима који су га изабрали и дали му прилику да буде дио академске заједнице и могућност да оправда очекивања у даљем раду.

Асистенати ће бити запослени на Еконосмком, Правном, Филолошком, Филозофском, Медицинском, Природно-математичком, Технолошком, Електротехничком и Факултету политичких наука, као и на Академији умјетности.