latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:25 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Петља Станари - Дервента унаприједиће привредни развој, тендер у октобру

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је данас да ће се изградњом петље која ће спајати општину Станаре и град Дервенту са ауто-путем ""9. јануар" унаприједити привредни развој овог краја и да ће у октобру бити расписан тендер за израду пројектно-техничке документације.
Тендер за иградњу петље Станари - Дервента у октобру - Фото: РТРС
Тендер за иградњу петље Станари - Дервента у октобруФото: РТРС

Истакавши значај изградње ове петље, Ћорић је навео да ће "Министарство и држава финансирати још пет километара приступних саобраћајница са обје стране".

Ћорић је након представљања идејног рјешења пројекта изградње саобраћајне петље је навео да ће у наредној години у предузећу "Аутопутеви Српске" бити планирана средства за изградњу ове петље.

- Према мојим досадашњим искуствима, овакав пројекат се може завршити за неких 12 мјесеци - рекао је Ћорић.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић истакао је важност изградње петље за ово подручје, те захвалио Влади Републике Српске, менаџменту "Аутопутева" на овом подухвату.

Начелник општине Станари Радојица Ћелић рекао је да ће им изградња петље много значити, да ће бити појачан промет, те унапријеђена привреда, изградњом индустријске зоне у мјесту Јелањска у овој општини.