latinica  ћирилица
29/09/2022 |  17:52 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

У Добоју отворен нови објекат вртића "Мајке Југовића" (ВИДЕО)

У Добоју је отворен четврти објекат Јавне предшколске установе "Мајке Југовића", капацитета 150 корисника.
Добој - вртић - Фото: РТРС
Добој - вртићФото: РТРС

Тиме више нема листе чекања за мјесто у вртићу. Вишемилионска улагања у изградњу и опремање објекта, обезбијеђена су из буџета града.

Мирка Делић мајка је два сина, млађи је већ четири мјесеца на листи чекања за упис у вртић, па је, каже, отварање новог објекта за њу спас.

- Ови вртићи што постоје већ су сви попуњени, тако да ће ми добро доћи да моје дијете крене у вртић. За нас родитеље који смо запослени ово има велики значај - каже Мирка.

У новом објекту радиће 12 васпитачица у пет васпитно-образовних група, од којих су двије јасличке.

Око 100 дјеце је на листи чекања, а почиње рад када све потребне процедуре прођу за добијање дозволе за рад.

Објекат је грађен по европским стандардима, а вишемилионска улагања реализована су из буџета града.

Са више од хиљаду метара квадратних простора, нови објекат обухвата и просторије за боравак и игру дјеце, кухињу, гардеробу и канцеларије.

- Ово је инвестиција од преко три милиона плус опрема. 560.000 марака је кухиња и комплетна опрема - истакао је Борис Јеринић, градоначелник Добоја

- Ово је заиста нешто што подиже стандарде не само за дјецу и њихов боравак - додао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Досдик.

Нагласио је да у наредном периоду Добој чека и отварање најсавременије болнице.

- Желимо да завршимо све започете објекте овдје, а већ данас разговарамо шта ћемо радити идуће године - закључио је Додик.

У јавној предшколској установи "Mајке Југовића" у четири објекта на подручју града и у објекту у Петрову, тренутно борави 450 дјеце у 19 васпитно-образовних група.