latinica  ћирилица
29/09/2022 |  19:02 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Принц Филип разговарао са Додиком; Пожелио срећу на предстојећим изборима

Принц-насљедник Филип Карађорђевић разговарао је данас са српским чланом Предсједништава БиХ Милорадом Додиком, саопштено је из кабинета принца Филипа.
Додик и принц Филип (Фото: twitter.com/PrincFilip1 - АРХИВ) -
Додик и принц Филип (Фото: twitter.com/PrincFilip1 - АРХИВ)

Принц Филип је изразио спремност да заједно са супругом Даницом и њиховом "Краљевском Фондацијом" интензивније ради са Владом Републике Српске на пројектима у области очувања културно-историсјког насљеђа везаног за династију Карађођевић, као и у области екологије и заштите животне средине.

На тај начин, принчевски пар ће наставити афирмацију и промоцију Републике Српске у свијету.

- Захвалан сам предсједнику Додику и на досадашњој сарадњи и привржености поштовању и његовању културе и традиције везане за династију Карађорђевић. Примјер добре праксе коју је изњедрила досадашња сарадња је и почетак обнове девастираног летњиковца краљевске породице у Хан Пијеску, која је била једно од омиљених мјеста за одмор Краља Александра и његове породице - истакао је принц Филип.

Како принц истиче, бројне рођаке и пријатеље из краљевских породица широм свијета, угостио би управо у Републици Српској.

- Република Српска његује културу сјећања и има прегршт локалитета који су историјски везани за династију Карађорђевић које треба представити свијету, а у циљу њихове промоције. У будућности бих бројне рођаке и пријатеље из краљевских породица широм свијета угостио у Републици Српској – закључио је принц Филип.

Принц је на крају разговора Додику пожелио срећу на предстојећим изборима.