latinica  ћирилица
30/09/2022 |  09:01 ⇒ 22:27 | Аутор: СРНА

Стоилковић: Подржите Додика и Цвијановић - гаранте одбране Републике Српске

Лидер Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић позвао је Србе у Републици Српској да 2. октобра изађу на изборе и подрже Милорада Додика за предсједника Републике Српске, а Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ као гаранте политике одбране субјективитета Републике Српске и виталних интереса српског народа.
Иван Стоилковић - Фото: РТРС
Иван СтоилковићФото: РТРС

- Наше мисли и подршка су уз кандидате СНСД-а и Уједињене Српске са којима смо и до сада имали изузетну сарадњу и који су носиоци свеукупног српског просперитета на вашим просторима, али и мост који нас чврсто повезује са Србијом и Србима у региону. Историја је показала да смо ми Срби, кад постигнемо јединство, непобедиви и да у том случају за нас нема недостижних циљева - нагласио је Стоилковић.

Он је указао да се 2. октобра поново мора бранити Република Српска, овај пут гласањем и поручио народу у Републици Српској да зато чува Републику од њених непријатеља.

- Садашње време захтева пуну мобилизацију српског народа не само када су у питању политички противници из суседних табора, него и против подметачина и зла које долази из нашег народа. Свакојаких мешетара, спаситеља и издајника који на сваки начин покушавају да отупе или онемогуће политичку борбу нашег народа и опстанак Републике Српске. Има тога и код нас превише, нагледали смо се свашта! - нагласио је Стоилковић.

Као и увијек, солидаран/ни са својим народом, Стоилковић је рекао да користи прилику да у своје и у име Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији /ДПСМ/ пожели успјех Милораду Додику и Жељки Цвијановић на предстојећим општим изборима.

- Окупљање око представника СНСД-а и Уједињене Српске јесте предуслов да наша и ваша демократска и политичка борба буде успешна - истакао је лидер Срба у Сјеверној Македонији.

Он је упозорио да је та борба свакако препуна изазова, захтијева пуну мобилизацију српског народа не само када су у питању политички противници из сусједних табора, него и против подметачина и зла које долази из нашег народа, свакојаких мешетара, спаситеља и издајника који на сваки начин покушавају да отупе или онемогуће политичку борбу нашег народа и опстанак Републике Српске.

- Има тога и код нас превише, нагледали смо се свашта! Зато, драга браћо, Срби Македоније, а и свеколики српски народ, у вама препознају часне и честите људе, борце за националну ствар и сигуран сам да ћете на изборима 2. октобра потврдити политичку вољу српског народа која је извор наше и ваше борбе за опстанак не само Републике Српске него и целокупног српског народа - поручио је Стоилковић.

Он је нагласио да су Срби из Сјеверне Македоније у оквиру својих могућности заједно са Србима из Републике Српске учествовали у скоро свим биткама српског народа за Републику Српску, од оних ратних, до данашњих мирнодопских.

- Када је било потребно, Срби Македоније нису жалили своје животе и братољубиво смо их уткали у темеље Републике Српске. Ми смо и данас ту да волимо Републику Српску и да се међусобно помажемо и сарађујемо, а ви - да је чувате и градите као модерну, демократску, политички и економски стабилну и одрживу Републику која је једино и право место за живот генерација Срба које долазе - истакао је лидер Срба Сјеверне Македоније.