latinica  ћирилица
30/09/2022 |  11:58 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Додик: Јелић до преране смрти урадио много за друштво

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Модричи да ће некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић остати вјечно у живом сјећању, јер је до преране смрти урадио много за друштво.
Помен Милану Јелићу - Фото: РТРС
Помен Милану ЈелићуФото: РТРС

Додик је поводом обиољежавања 15 година од Јелићеве смрти рекао да је то прилика да се сви присјете Јелићевог лика и дјела, његових брзих, као и промишљених опсервација.

- Никада није мировао, као да је знао да ће га смрт прекинути увијек је јурио, стизао и завршавао посао - рекао је Додик.

Додао је да губитак Јелића никада неће прежалити, али да је поносан јер је познавао важног човјека који му је помогао да кристалише поједине ставове у односу на људе и друштво.

- Сада ми је најважније да сам на овом мјесту, прије 15 година сам му обећао да ће га чувати Полиција Републике Српске и она га чува и данас. Када је била реформа полиције, хтјели су нам је отети, али сам се на његовом гробу завјетовао да се то неће догодити - рекао је Додик.

Истакао је да је Јелић био велики човјек и патриота, спортски и хумани радник, те да је волио Модричу изнад свега, коју није напустио ни када је био на функцијама предсједника и министра.

- Из Модриче је ишао у Бањалуку на посао. То је говорило о томе колико је био повезан са овом општином. Нека му је слава - рекао је Додик.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански фотије, у присуству највиших званичника Републике Српске, данас је у Модричи служио парастос поводом 15 година од смрти бившег предсједника Српске Милана Јелића.

Милан Јелић /1956-2007/, предсједник Републике Српске, привредник и политичар, преминуо је 30. септембра 2007. године.

Пошту Милану Јелићу на градском гробљу у Модричи, осим Јелићеве породице, одали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар правде Републике Српске Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, те министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Међу њима су били посланици у Народној скупштини Републике Српске Мара Гранула и Ристо Марић, као и посланик у парламенту БиХ Сања Вулић, те руководство општине Модрича, представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, спортских и невладиних организација.