latinica  ћирилица
30/09/2022 |  13:35 ⇒ 22:25 | Аутор: РТРС

Бијељина: Помен погинулим и обиљежавање 30 година од оснивања елитне јединице

На спомен-обиљежју испред Полицијске управе Бијељина служен је помен погинулим борцима Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске, а поводом обиљежавања 30 година од оснивања овог одреда.
Бијељина - Четврти одред Специјалне бригаде, парастос - Фото: СРНА
Бијељина - Четврти одред Специјалне бригаде, парастосФото: СРНА

- Хероји не умиру, они храбро гину да би вјечно живјели - исписано је на спомен-обиљежју испред зграде Полицијске управе Бијељина гдје је одржан помен и окупљање ветерана Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције.

Ова специјална јединица МУП-а Републике Српске учествовала је на свим ратиштима у Одбрамбено-отаџбинском рату и дала је немјерљив допринос у борби српског народа за слободу. Одред је имао 17 погинулх и 200 рањених припадника.

Ратни команданат одреда Ратомир Драганић рекао је да је ова елитна јединица ратовала широм Републике Српске са циљем заштите становниптва и територије Српске.

Фото: СРНА

- Младе генерације треба учити да памте и поштују херојску и часну борбу за стварање Републике Српске - оцијенио је Драганић.

Љубиша Боровчанин, ратни замјеник команданта Специјалне бригаде полиције, рекао је да са поносом данас чувају Републику Српску за коју су положени животи хероја.