latinica  ћирилица
30/09/2022 |  14:41 ⇒ 22:25 | Аутор: СРНА

Жунић: Орбанова подршка Додику - подршка инвестицијама и политици неутралности

Шеф Клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да је подршка премијера Мађарске Виктора Орбана српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику подршка инвестицијама и политици неутралности, а не политици погнуте главе.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић је истакао да је ријеч о подршци сарадњи Мађарске и Српске, која је на највишем нивоу захваљујући овој двојици великих лидера.

- Мађарска се у овим турбулентним временима показала као искрени пријатељ Срба са обје стране Дрине. Додик и Орбан су људи који чврсто стоје иза својих народа и грађана, непоколебљиви у одбрани интереса и српског и мађарског начина живота, обичаја и свега онога у шта вјерујемо и чему тежимо - нагласио је Жунић.

Он је истакао да је увјерен да ће још дуго година ова два велика политичара чврсто сарађивати у корист грађана.

- Мађарска као пријатељ Српске је још један знак да у свијету имамо јаке и одане савезнике и да никада нећемо бити сами у обрани Републике Српске, њених права и надлежности - закључио је Жунић.

Мађарски премијер Виктор Орбан подржао је јуче Додика, за кога је рекао да је спреман очувати мир, да је отворен за дијалог, залаже се за Дејтон и у свим приликама чува интересе српског народа.