latinica  ћирилица
30/09/2022 |  15:42 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Сергеј Бабурин: Побједа Додика значајна за очување патриотских снага на Балкану

У позадини борбе за ослобођење руског свијета од пошасти неонацизма и русофобије, изузетно је важно очување позиција здравих патриотских снага на Балкану који нам је историјски близак. У том контексту, од посебног је значаја побједа Милорада Додика за предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима у БиХ, рекао је у ексклузивном интервјуу за руски ОСН руски политичар и научник Сергеј Бабурин.
Сергеј Бабурин (фото: osnmedia.ru / Александр Борисов) -
Сергеј Бабурин (фото: osnmedia.ru / Александр Борисов)

- Милорад Додик персонификује словенски духовни интегритет. Захваљујући његовој политици данас постоји шанса да Срби постану мост између Русије и Запада, а који ће омогућити Европи да боље разумије Руску Федерацију, а Москви да чује европске тежње - истакао је Бабурин.

Бабурин је навео да је Додик у односима са Русијом увијек имао отворено срце и душу.

- Због тога га доживљавамо као пријатеља, саборца, као човјека за кога православна вјера није обична фраза, већ стање духа - рекао је Бабурин, који је подсјетио и да се 1994. године затекао у Републици Српској као међународни посматрач руског парламента.

Истиче да му је драго да данас у лику Милорада Додика имамо, како је рекао, човјека који је непоколебљив и истовремено мудар.

- Искрено му желим пуно среће на изборима, а нашој браћи Србима из Републике Српске да што прије преброде посљедице разарања Југославије. Сањам да бисмо заједно могли да пређемо на нови ниво наших односа, да кренемо у формирање јединственог савеза са Бјелорусијом, Србијом и другим пријатељским државама. Ове наде повезујем са Милорадом Додиком - каже Бабурин у интервјуу за руски ОСН.

Бабурин је апеловао на јавност и политичке лидере истичући да је доста двосмислености и дволичности.

- Немогуће је наћи средину између добра и зла. Данас су Милорад Додик и руски предсједник Владимир Путин витезови свјетлости. Сигуран сам да они на својој страни имају истину и шансу да спасу човјечанство - поручује Бабурин.

У тексту ОСН-а се подсјећа да је Додик 20. септембра посјетио Москву, те да му је руски предсједник пожелио успјех на изборима.

- Имате изборе и желим да вам пожелим успјех, надам се да ће тако бити, након резултата гласања. Позиција патриотских снага ће, надам се, бити ојачана, што ће нам омогућити да се даље развијамо. Плодоносну и обострано корисну сарадњу - истакао је тада руски лидер, подсјећа ОСН.