latinica  ћирилица
30/09/2022 |  16:01 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Додатна средства за игралиште у Чесми (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је задовољство што је у бањалучком насељу Чесма отворено дјечије игралиште у порти Цркве Светог апостола Луке, додајући да ће кабинет предсједнице већ наредне седмице обезбиједити средства за додатно уређење игралишта.
Цвијановић у Чесми (фото: instagram.com / zeljka.cvijanovic) -
Цвијановић у Чесми (фото: instagram.com / zeljka.cvijanovic)

 - За наше мјештане овдје мислим да је ово велика ствар и они су тражили да се обезбиједи једно овакво игралиште гдје могу своју дјецу на безбједан начин оставити а нема ништа безбједније него овдје у црквеном дворишту - истакла је Цвијановић.

Она је додала да је у мјесној заједници Чесма  и апеловала Да градске власти Бањалуке коначно почну извршавати оно што су обећавали да ће урадити у том граду.

- Захвалност републичким институцијама које воде рачуна управо о потребама свих мјесних заједница широм Републике Српске у оквиру наших градова и општина. Вјерујем да ћемо у наредном периоду доћи у овај дио града који ће изгледати много другачије, с обзиром и на мост и на планове које имамо у вези са асфалтирањем улица, односно оним што је неопходно урадити - рекла је Цвијановић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је додала да је новоотворено дјечије игралиште у Чесми резултат заједничке бриге о дјеци Републичких институција, цркве и донатора.

Парох насеља Чесма протојереј Будимир Биличић изразио је радост што ће се дјеца овог насеља играти управо на игралишту поред Цркве Светог апостола Луке.

Он је рекао да је први пут да је ову цркву посјетио предсједник Републике.

- Предсједници сам поручио цитатом из Светога писма "док ја спавам срце је моје будно", и молим нашу предсједницу, ако ми некада мало и заспимо, у интересу Републике Српске, да њено срце не заспи. На њој је највећа одговорност. Ми имамо право и мало да се уморимо и заспимо, али они који су на одговорним мјестима требали би да буду будни у интересу Републике Српске и свих нас - истакао је Биличић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да су новим игралиштем дјеца у овом бањалучком насељу добила одличне услове за игру, али да и даље остаје проблем главне саобраћајнице.

- Градска администрација је обећавала да ће то бити ријешено, али је стање катастрофално. У наредној години покушаћемо да, без обзира на градску администрацију и њихово одсуство жеље да се овај проблем ријеши, обезбиједимо финансијска средства да коначно ова саобраћајница добије изглед какав треба - рекао је Илић.

Он је увјерен да ће за то имати подршку републичког нивоа власти, као што имају за изградњу моста у Чесми, за шта су финансијска средства обезбиједиле владе Српске и Србије.

Члан Савјета мјесне заједнице Чесма Срђан Крејић каже да је дјечије игралиште било веома потребно овом бањалучком насељу.

- Сада ће се дјеца моћи играти на сигурном и од саобраћаја заштићеном мјесту - додао је Крејић.

Он је захвалио донатору, бањалучкој епархији, али и предсједнику Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику за подршку у развоју овог насеља.