latinica  ћирилица
30/09/2022 |  16:53 ⇒ 22:23 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Орбанова подршка Додику као лидеру са визијом за свој народ и земљу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштуне БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је подршка премијера Мађарске Виктора Орбана лидеру СНСД-а Милораду Додику на предстојећим изборима порука онима који имају јасну визију за свој народ и земљу.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- То осликава чињеницу да је Додик тражио и нашао пријатеље међу реалним политичарима као што је и сам и та врста разумијевања је пуно драгоцјенија него некакве илузорне и имагинарне организације од којих добијамо континуиране захтјеве, а никакву конкретну подршку и помоћ - појаснила је Новаковић Бурсаћ.

Бурсаћева је навела да је ријеч о подршци премијера једне од чланица ЕУ која је успјела да среди своје унутрашње уређење и да се одупре неким негативним тенденцијама.

Она је истакла да је подршка Орбана значајна јер се и у склопу ЕУ партиципира као један од значајних лидера који зна шта хоће, који има јасну визију за свој народ и своју земљу.

- У том смислу је и упућена подршка Додику који има јасну визију и јасне планове за своју земљу која је сликовита и значајна - закључила је Новаковић Бурсаћ за Срну.

Мађарски премијер Виктор Орбан подржао је јуче Додика, за кога је рекао да је спреман очувати мир, да је отворен за дијалог, залаже се за Дејтон и у свим приликама чува интересе српског народа.

Влада Мађарске обезбиједила је бесповратна средства за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата пољопривредницима у Српској, а њих више од 600 до сада се пријавило за ту помоћ.