latinica  ћирилица
30/09/2022 |  17:54 ⇒ 22:23 | Аутор: СРНА

Деђански: Орбан подршком Додику показује да жели стабилност у региону

Политички аналитичар Стевица Деђански оцијенио да је премијер Мађарске Виктор Орбан подршком Милораду Додику у изборној трци за предсједника Републике Српске показао да жели стабилност на овим просторима.
Стевица Деђански - Фото: РТРС
Стевица ДеђанскиФото: РТРС

Деђански сматра да је та подршка изузетно значајна, те подсјетио да је предсједник Русије Владимир Путин недавно подржао Додика на изборима.

Подсјетивши да су односи између Мађарске и Србије, односно српског народа, процвјетали доласком Орбана на власт, Деђански је нагласио да је за Србе задовољство то што у тешким временима имају пријатеље какав је мађарски премијер.

- Орбан је схватио да ми нисмо непријатељи и да у нама, Србима, има искрене пријатеље - рекао је Деђански за Срну.

Према његовој оцјени, Орбан потврђује да у данашњем свијету има слободомислећих људи који знају да су међународно право, правда и брига о националним интересима јако важна ствар.

- То је оно што ради Додик и зато има подршку са разних страна свијета - закључио је Деђански.

Мађарски премијер Виктор Орбан подржао је јуче Додика, за кога је рекао да је спреман очувати мир, да је отворен за дијалог, залаже се за Дејтон и у свим приликама чува интересе српског народа.

Влада Мађарске обезбиједила је бесповратна средства за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата пољопривредницима у Српској, а њих више од 600 до сада се пријавило за ту помоћ.