latinica  ћирилица
30/09/2022 |  18:08 ⇒ 22:34 | Аутор: СРНА

Ћорић донирао аутомобил Удружењу жена "Бели анђео"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић данас је у Бијељини донирао аутомобил члановима Удружења жена "Бели анђео", које чува од заборава традиционалне вриједности српског народа.
Ћорић донирао аутомобил Удружењу "Бели анђео" - Фото: СРНА
Ћорић донирао аутомобил Удружењу "Бели анђео"Фото: СРНА

Дониран је аутомобил ауди шест, који ће замијенити голфа два, старог чак 33 године, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Ћорић је навео да од рада Удружења "Бели анђео" корист имају цијели град, Република и српски народ и да је поносан на њих, као и да је само мали знак поштовања према исказаном труду.

- Надам се да ће ова донација, након што сервисирани аутомобил буде стављен у функцију, колико-толико помоћи унапређењу вашег рада, а ми ћемо увијек остати са вама и пружати подршку и за неке будуће пројекте - рекао је Ћорић.

Из Министарства су навели да је тиме Ћорић испунио обећање дато прије неколико мјесеци, те да је вриједна донација уручена као подршка овом удружењу.

Ћорић је изразио наду да ће аутомобил омогућити члановима Удружења жена "Бели анђео" одласке на бројне сајмове са којих ће се враћати новим признањима за несебичан допринос очувању српског културног насљеђа.

Он је појаснио да је Министарство искористило могућност да возило донира неком од удружења, те да му је драго што је одлучено да припадне управо Удружењу жена "Бели анђео", чији рад и труд неизмјерно цијени.

Предсједник Удружења "Бели анђео" Радинка Тодић истакла је да је ова донација велика подршка и помоћ, али и знак да на њих мисе и Влада, односно Министарство саобраћаја и веза.

- Ћорић је наша подршка од када је Удружење основано. Увијек је био ту за нас и донирао нам средства за одласке на манифестације - рекла је Тодићева, подсјетивши да им је једне године, по великом невремену, омогућио одлазак у Војводину гдје су освојиле "Златно туристичко признање", а што се, како је истакла, не заборавља.

Удружење "Бели анђео" чува од заборава традиционалне вриједности српског народа и као такво је амбасадор Републике Српске, коју је представљало и у Русији, Аустрији, те земљама региона.