latinica  ћирилица
30/09/2022 |  18:27 | Аутор: СРНА

Додик сутра у Лакташима и Бањалуци

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик присуствоваће сутра полагању камена темељца за изградњу средњошколског центра у Лакташима.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Вриједност уговорених радова за изградњу овог школског објекта износи седам милиона КМ, а ријеч је о објекту у којем ће ученици стицати образовање из техничких усмјерења /машинске, електротехничке и других струка/.

Ово је један од највећих пројеката који се реализује на подручју града Лакташи на који се чекало деценијама и који је од велике важности за ову локалну заједницу и њене становнике.

Полагање камена темељца заказано је за 10.00 часова.

Од 11.00 часова српски члан Предсједништва БиХ присуствоваће свечаном освећењу темеља храма посвећеног Светом Николају Мириклијском Чудотворцу у бањалучком насељу Ада, најављено је из Кабинета српског члана Предсједништва.

Новосаграђене темеље ће освештати епископ бањалучки Јефрем уз саслужење свештеника и ђакона епархије бањалучке.

Српски члан Предсједништва БиХ и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин обићи ће сутра у 13.00 часова грађевинске радове у Универзитетском граду на згради у којој ће бити смјештени Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет и Шумарски факултет.

Додик и Гајанин посјетиће и објекте на којима се врши утопљавање кроз пројекат енергетске ефикасности, а ријеч је о зградама Филозофског факултета и Ректората/Академије умјетности.

Изјаве за новинаре планиране су у 13.50 часова испред Ректората бањалучког Универзитета.

Од 19.00 часова Додик ће присуствовати завршном турниру Регионалне боксерске лиге чији је домаћин Боксерски клуб "Славија" из Бањалуке.