latinica  ћирилица
30/09/2022 |  18:39 ⇒ 18:40 | Аутор: СРНА

Брнабић: Београд чврсто стоји на европском путу

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да Србија чврсто стоји на европском путу, као и да је стратешко опредјељење будуће владе снажан наставак реформи у области владавине права.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

Брнабићева је, у данашњем разговору са извјестиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом делегације Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање ЕУ Матјажом Немецом, подсјетила да је такво опредјељење демонстрирно током мандата одлазеће Владе.

Она је оцијенила да резултати у унапређењу изборног процеса, примијењене препоруке у области борбе против корупције и измјене Устава показују да је Србија кредибилан партнер који испуњава реформске кораке на свом европском путу, саопштила је прес служба Владе Србије.

- Оно што изостаје је адекватна валоризација учињеног и недостатак позитивних сигнала ЕУ за процес проширења, како за Србију, тако и за западни Балкан. Умјесто тога, из Брисела углавном чујемо критике и стално нове захтјеве - указала је Брнабићева.

Представници Европског парламента истакли су да, без обзира на тренутне тешке околности са којима се суочава ЕУ, постоји јасно опредјељење да Србија буде дио Уније и да је неопходан заједнички рад на многим пољима како би овај процес био убрзан.