latinica  ћирилица
01/10/2022 |  08:33 | Аутор: РТРС

Мјестимично влажни коловози, могући одрони

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске истичу да се током дана очекује појачана фреквенција возила, како на путевима тако и на граничним прелазима, те возачима савјетују да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Измијењен је режим саобраћаја на дијелу магистралног пута Бањалука два - Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице - Нова Топола саобраћај се одвија успорено, на појединим мјестима једном саобраћајном траком.

На дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ режим саобраћаја је измијењен због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор, те на правцу Приједор три - ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош и на путу Челинац - Укрина због изградњи разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два - Теслић три - ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и у тунелу "Чељиговићи" на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/ - Љубогошта, као и у тунелу "Стамболчић" на магистралном правцу Пале - Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног правца Стари Мајдан - Бањалука /Рударска/, као и на правцима граница Републике Српске /Бакрачуша/ - Невесиње један, Шипово - ентитетска граница /Ново Село/, Језеро - Шипово и Крупац - граница Републике Српске /Богатић/.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац - Горња Вијака један - Горња Вијака два - Разбој, Разбој - Тедин Хан и Тедин Хан - Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча - Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, Градишка - Нова Топола - Клашнице, те Укрина - Горња Вијака.

На подручју Федерације БиХ на магистралном путу Тарчин - Брадина због радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин - Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Због изградње обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф због радова у тунелу "Скела", током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија на дионици ауто-пута Зеница сјевер - Зеница југ, као и на магистралним путевима Бихаћ - Босански Петровац, Житомислићи - Почитељ и Доњи Вакуф - Травник.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.