latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:09 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Основци из Невесиња помажу вршњацима на Космету

Ученици Основне школе "Ристо Пророковић" из Невесиња сакупили су 1.780 КМ у хуманитарној акцији "Обрадујмо вршњаке на Косову и Метохији", рекао је Срни предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
ОШ "Ристо Пророковић" (фото: osnevesinje.org) -
ОШ "Ристо Пророковић" (фото: osnevesinje.org)

Арлов се захвалио на хуманости директору школе, свим запосленим, а посебно ученицима који неколико година помажу својим вршњацима на Космету.

Он је подсјетио да је Одбор ове године покренуо хуманитарну акцију у основним и средњим школаа, уз подршку и сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске.

- Сва прикупљена средства биће усмјерена за уградњу лифта у Дневном центру "Подржи ме - 9. јануар", кога је захваљујући хуманости Републике Српске, Одбор изградио у Косовској Митровици за 164 дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" - рекао је Арлов и додао да уградња лифта кошта 23.000 евра.

Он је додао да вјерује да ће Одбор до краја године успјети да сакупи потребна средстава и обезбиједи средства за 1.000 пакетића за српску дјецу на Косову и Метохији које ће подјелити за Никољдан и Божић.