latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:16 ⇒ 11:22 | Аутор: РТРС

Додик: Средњошколски центар у Лакташима омогућиће развој и бољу спрегу са привредом (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да ће изградња средњошколског центра у Лакташима омогућити бољу спрегу између овдашње интензивне привреде и привредника са ђацима који ће у овој образовној установи и различитим фирмама бити едуковани и запошљавани.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је рекао  да пројекти, попут изградње Средњошколског центра у Лакташима, позитивно мијењају начин живота и дају сасвим нови квалитет срединама у којима се реализују.

Он је истакао да је изградња овог објеката у Лакташима стара идеја, која се срећом сада реализује.

- Драго ми је што смо почели. Новац је обезбијеђен, све законске процедуре су спроведене и ово је нешто што ће бити готово за двије године у складу са пројектом - рекао је Додик након што је са градоначелником Лакташа Мирославом Бојићем данас положио камен темељац за изградњу Средњошколског центра.

- Сви ђаци који се упишу ће на одређен начин бити већ предодређени за неку од фирми у којој би могли да раде. То ће бити њихова воља, а ту ће се вјероватно укључити и знатан број привредника који ће стипендирати ђаке. Дакле, биће покушано да се ријеши управо та потреба за новом радном снагом, која је видна све више и на овим просторима - рекао је Додик.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да је градња Средњошколског центра историјски моменат за овај град, који је битан не само за ђаке и дјецу, већ и за привредни развој.

- Имамо тренутно 1.400 ђака који иду у средње школе у Бањалуци. Надамо се да ће бар њих 400 овдје похађати наставу када се овај модерни и савремени објекат заврши - рекао је Бојић.

Он је рекао да ће објекат имати 4.500 метара квадратних.

- Ђаци ће имати најбоље услове и захвалио бих се иницијаторима овог пројекта, а то су Милорад Додик, предсједник Српске Жељка Цвијановић и Влада Српске - рекао је Бојић.