latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:17 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Освештан храм у Ади; Присуствовали Цвијановић и Додик (ФОТО)

У бањалучком насељу Ада освештани су темељи храма посвећеног Светом Николају Мириклијском Чудотворцу у бањалучком насељу Ада.
Освештање темеља храма у Ади; Присуствују Цвијановић и Додик - Фото: РТРС
Освештање темеља храма у Ади; Присуствују Цвијановић и ДодикФото: РТРС

Литургију је служио епископ бањалучки Јефрем који је и освештао темеље храма уз саслужење свештеника и ђакона Епархије бањалучке.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Фото: РТРС

Владика Јефрем је у обраћању истакао да је већина бањалучких насеља добила своје храмове, те да ће то ускоро бити и у новом насељу Ада, које расте и развија се.

Он је навео да је Српска православна црква стигла на све континенте, тамо гдје потоји и само један Србин, и стара се да не буде изгубљен и да над њим не буде извршена асимилација.

Владика Јефрем је истакао да не постоји ниједна цивилизација која се није развијала захваљујући вјери у Бога, благодарећи духовним снагама које су из ње произилазиле.

Он је навео да је српски народ сву своју историју везао за цркву и да без ње није могао да постигне ниједан велики историјски успјех.

- Знали смо то и ми, али и наши противници и зато су кроз цијелу историју рушили оно што су православни Срби градили. Али, ми смо увијек били јачи и полетнији, увијек са надом и сазнањем да су градитељи надмоћннији над рушитељима - навео је епископ Јефрем.

Освештању темеља храма посвећеног Светом Николају Мириклијском Чудотворцу у бањалучком насељу Ада присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Фото: РТРС