latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:50 | Аутор: РТРС

Незапосленим родитељима са четворо и више дјеце исплаћено 1.089.750 КМ

На основу одлуке Владе Републике Српске о исплати финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце, до сада су исплаћена средства за 1.453 корисника, за шта је издвојено 1.089.750 КМ, а онима који то још нису учинили упућен је позив да се пријаве за ову помоћ.
Влада Републике Српске - Фото: Тwitter
Влада Републике СрпскеФото: Тwitter

На јавни позив, који је отворен до 19. октобра, до сада се пријавило 1.768 корисника, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

- Позивамо све оне који то још нису учинили да се пријаве за ову помоћ, како би остварили право по одлуци Владе - истиче се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће исплате за све кориснике који су се пријавили на јавни позив ићи сваке седмице, континуирано, а захтјеви ће бити обрађивани како пристижу да породице не би морале чекати затварање јавног позива.

Из Владе Републике Српске подсјећају да је одлука о исплати ове помоћи усвојена с циљем подршке породицама са четворо и више дјеце и помоћи одржавању квалитета породичног живота.

- Планирано је да почетком наредне године ова мјера буде уграђена у законске прописе као трајна мјера пронаталитетне политике - додаје се у саопштењу.